Top

De 5 grootste voordelen van Hyundai Private Lease:

 • Zelf je nieuwe droomauto samenstellen
 • Scherpe all-in prijs
 • Ongeacht aantal schadevrije jaren
 • Inclusief allriskverzekering
 • Geen verborgen kosten

Genoeg redenen om voor Hyundai Private Lease te kiezen

Met Hyundai Private Lease kun je heel eenvoudig als particulier een nieuwe Hyundai leasen, voor een aantrekkelijk vast bedrag per maand en zonder investering vooraf. Je hebt geen omkijken meer naar onderhoud, reparaties, banden, wegenbelasting en verzekering. Met Hyundai Private Lease wordt alles tot in de puntjes voor je geregeld, zonder verborgen kosten. Alleen de brandstofkosten zijn voor jou.

Wanneer je voor Hyundai Private Lease kiest heb je bovendien de mogelijkheid om je oude auto in te ruilen. Benieuwd naar de inruilwaarde?

Online bestellen en thuis afleveren

Direct bestellen? Dat regel je eenvoudig online. Je hoeft de deur niet eens uit. Stel je favoriete Hyundai samen en klik op ‘Direct bestellen’. Kies een Hyundai-dealer, maak een persoonlijk account aan en vul inkomen in. Je krijgt direct een melding of je verder kunt, waarna je kredietgegevens kunt uploaden. Als alles akkoord is ontvang je zo snel mogelijk het leasecontract. Je kunt vervolgens je nieuwe Hyundai ophalen bij je gekozen Hyundai-dealer of thuis laten afleveren. Je ontvangt je Hyundai dus wanneer het jou uitkomt!

Retourgarantie: kosteloos opzeggen bij baanverlies

Zorgeloos autorijden, dat willen we allemaal. Juist nu, in deze onzekere coronatijd, kun je wel wat extra zekerheid gebruiken en nemen we graag alle twijfels weg. Op Hyundai Private Lease kun je bouwen. Daarom bieden wij de garantie dat jij jouw leaseovereenkomst kosteloos kunt beëindigen wanneer je door ontslag de auto niet meer kunt betalen. Ook dat is een zekerheid van Hyundai Private Lease.

Welke Hyundai past bij jou?

Bereken hieronder je private lease maandbedrag van je favoriete Hyundai. Als deze is samengesteld kun je een proefrit of offerte aanvragen of direct online bestellen.

Hoe werkt Hyundai Private Lease

Je nieuwe Hyundai met private leaseovereenkomst regel je in slechts 5 stappen.

1 Stel je favoriete model samen
2 Bepaal je maandlasten
3 Vraag een proefrit
of een offerte aan of
bestel direct online
4 Wij doen een financiële check
5 Aflevering van je nieuwe Hyundai

Hyundai Private Lease of kopen:
wat past het best bij jou?

Private Lease

 • Een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand
 • Geen investering vooraf
 • Geen verborgen of onverwachte kosten
 • Leaseprijs niet afhankelijk van aantal schadevrije jaren
 • Wegenbelasting en verzekering inbegrepen
 • Service en onderhoud door de Hyundai-dealer
Kies je voor private lease?

Kopen

 • De auto is jouw eigendom
 • Geen maximum aantal kilometers
 • Geen BKR-registratie
 • Zelf kiezen waar je je auto verzekert
 • Je bent vrij de auto te verkopen waar en wanneer het jou uitkomt
Of kies je toch voor kopen?

Keurmerk Private Lease

Hyundai Private Lease wordt aangeboden in samenwerking met Arval. Arval is voorzien van het Keurmerk Private Lease, hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een privé leasecontract af te sluiten. Het Keurmerk Private Lease is door de onafhankelijke Stichting Keurmerk Private Lease ontwikkeld, in samenwerking met de Consumentenbond.

Zekerheden van het Keurmerk Private Lease
 • Eerlijke voorwaarden
 • Compleet product
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
 • 14 dagen bedenktijd
 • Zekerheid bij klachten
Meer over Keurmerk Private Lease

Voorwaarden Hyundai Private Lease

Met Hyundai Private Lease rijd je in een nieuwe Hyundai, met de zekerheid van een vast bedrag per maand. Je hebt geen onverwachte kosten en het is ook nog eens heel gemakkelijk geregeld. Hieronder staan alle documenten met betrekking op de Hyundai Private Lease-voorwaarden. Je kunt deze downloaden door erop te klikken.

Hyundai Private Lease Documenten

Voorwaarden voor ondernemers

Archief

*Vanafprijs is incl. BTW, op basis van een looptijd van 60 maanden en 10.000 km per jaar. De foto’s zijn uitsluitend bedoeld ter illustratie, en kunnen wat betreft de specificaties afwijken van de standaardspecificaties per type. Aan de foto’s kunnen geen rechten worden ontleend. Hyundai behoudt zich het recht voor om modellen, kleuren en uitrustingen te wijzigen zonder voorafgaande aankondiging en zonder verplichting de reeds op de markt zijnde auto’s te wijzigen. Raadpleeg voor alle zekerheid de Hyundai-dealer. Het is mogelijk dat sommige van de omschreven opties niet tot de standaarduitrusting behoren. Deze zijn veelal beschikbaar tegen meerprijs. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden.

Veelgestelde vragen

Over private lease:
Wat is allemaal inbegrepen in private lease?
Hyundai Private Lease is een operational lease-vorm voor particuliere klanten. Bij Hyundai Private Lease zit alles in één aantrekkelijk, vast maandbedrag zonder verrassingen: nieuwe auto, rente en afschrijving, WA verzekering en cascodekking met een maximale eigen bijdrage van €225,00 per niet verhaalbare schade, motorrijtuigenbelasting, pechhulp in binnenland en Europa, vervanging van de banden, schadeherstel en glasreparatie, vervangend vervoer bij schade en onderhoud na 48 uur, afleveringskosten en verwijderingsbijdrage en onderhoud. Brandstof na aflevering en boetes zijn niet inbegrepen.
Wanneer kom ik in aanmerking voor Hyundai Private Lease?
Je moet aan bepaalde inkomenseisen voldoen. Om dit vast te stellen zal Hyundai altijd een financiële check doen, wanneer je een private lease aanvraag doet. Onze partner EDR voert deze krediet check uit. Dit is een verplicht onderdeel omdat Hyundai Private Lease aangesloten is bij het Keurmerk Private Lease. De krediet check is financiële toetsing die ervoor zorgt dat je niet voor te hoge maandlasten komt te staan nadat je het privatelease-contract hebt afgesloten. Hierbij wordt er gekeken naar je maandelijkse inkomen en vaste lasten. In een beveiligd online portal wordt gevraagd om informatie en een aantal documenten. Wanneer alles gecontroleerd is krijg je terugkoppeling via e-mail en nemen wij contact met je op over het vervolg.
Kan ik mijn leaseovereenkomst tussentijds beëindigen als ik mijn baan verlies?
Bij voortijdige beëindiging van een arbeidsovereenkomst van onbepaalde tijd door je werkgever, en wanneer blijkt dat je inkomsten niet meer afdoende zijn om de maandelijkse termijnbedragen van jouw leaseovereenkomst te betalen, kan de leaseovereenkomst kosteloos worden opgezegd. Je kunt een verzoek opzegging sturen naar: Hyundai Lease, postbus 536, 3990 GH Houten.
Welke looptijden en kilometrages zijn mogelijk?
Je kunt een looptijd van 36, 48 of 60 maanden kiezen. Daarnaast kun je kiezen voor 10.000, 15.000, 20.000, 25.000 of 30.000 kilometers per jaar. Rijd je meer kilometers dan in je leasecontract zijn opgenomen? Dan betaal je een meerkilometerprijs. Rijd je minder? Dan krijg je geld terug.
Kan het maandbedrag tijdens de looptijd nog wijzigen?
Het maandbedrag blijft het gehele contract gelijk. Alleen een eventuele verhoging van de belasting (wegenbelasting, btw, assurantiebelasting) mag tijdens het contract opgenomen worden. Het leasecontract kan verder alleen in samenspraak wijzigen. Zowel jij als de leasemaatschappij moeten het dan het eens zijn met de wijziging, bijvoorbeeld over het jaarkilometrage. Neem contact op met Hyundai Private Lease om een aanpassing te bespreken.
Wat houdt het keurmerk Private Lease in?
Het Keurmerk Private Lease is hét kwaliteitskeurmerk om betrouwbaar een private leasecontract af te sluiten. Het keurmerk is in samenwerking met de Consumentenbond ontwikkeld. Dit keurmerk wordt door de onafhankelijke stichting Keurmerk Private Lease uitgereikt. Hyundai Private lease voldoet aan dit keurmerk, wat betekend dat wij als aanbieder zijn getoetst om dit keurmerk te krijgen. Hyundai Private Lease houdt zich aan de Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease.

Het Keurmerk Private Lease staat voor de volgende 5 zekerheden:
 • Eerlijke voorwaarden
  De Algemene voorwaarden zijn fair en tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond.
 • Compleet product
  Het is duidelijk wat in de leaseprijs zit. Je leasecontract is inclusief onderhoud, reparatie, verzekeringen, pechhulp, vervangend vervoer en wegenbelasting.
 • Bescherming tegen te hoge financiële lasten
  De leasemaatschappij gaat samen met jou bekijken en beoordelen hoeveel jij wilt en kunt betalen. Daardoor heb je de zekerheid dat je de maandelijkse leasekosten kunt betalen.
 • 14 dagen bedenktijd
  Jij moet zorgeloos kunnen genieten van jouw leaseauto en een goede keuze kunnen maken. Daarom heb je 14 dagen bedenktijd.
 • Zekerheid bij klachten
  Een eventueel geschil wordt snel opgelost door een onafhankelijke geschillencommissie.

Kijk voor meer informatie over dit keurmerk op www.keurmerkprivatelease.nl/home
Ben ik vrij om te kiezen waar ik het onderhoud laat doen?
Nee, dit zit inbegrepen in je overeenkomst en vindt altijd bij een Hyundai dealer plaats. Je kunt wel zelf kiezen bij welke erkende Hyundai dealer dit plaatsvind, bijvoorbeeld een Hyundai dealer bij jou in de buurt.
Wordt ik geholpen bij pech in het buitenland?
Ja je wordt geholpen wanneer je pech hebt in het binnenland en binnen Europa.
Is private lease goedkoper dan kopen?
De kosten van een private lease contract lijken gevoelsmatig vaak hoog. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat in het tarief ook de waardevermindering (afschrijving) van de auto is opgenomen en je maandelijks ‘spaart’ voor toekomstig onderhoud, reparaties en bandenvervanging. Dit zijn kosten die je bij de aanschaf van een auto vaak niet meerekent.
Wie mag er in de auto rijden?
In principe mag iedereen met een geldig rijbewijs in de auto rijden. Natuurlijk moet de bestuurder wel bevoegd én in staat zijn om te rijden. De minimale leeftijd bedraagt 18 jaar.

Als je de auto leaset, ben je verantwoordelijk voor de auto. Ook als er schade ontstaat door een andere bestuurder in jouw leaseauto. Jij bent aansprakelijk voor andere bestuurders. Ook als jij of Hyundai Private Lease een bekeuring krijgt die is veroorzaakt in de periode dat je de auto hebt uitgeleend. Bij ernstige verkeersovertredingen kan de politie of het Openbaar Ministerie aan ons vragen wie de bestuurder was tijdens de overtreding. Wij vragen deze informatie bij jou op. Je bent verplicht om binnen vijf dagen de naam en het adres van de bestuurder door te geven. Het is daarom verstandig om bij te houden wie er in de auto rijdt om vervelende situaties te voorkomen.
Hoe kan ik contact opnemen met Hyundai Private Lease?
Je kunt Hyundai Private Lease bereiken per telefoon op 030 602 44 76 of per e-mail via Hyundai-lease@arval.nl.
Private lease aanvragen:
Welke documenten hebben jullie nodig om mijn aanvraag in behandeling te nemen?
Een bankafschrift, salarisstrook en rijbewijs
Moet mijn partner mee tekenen om het contract af te sluiten?
Private lease is een term die niet in het wetboek voor komt. Dit kan worden gezien als huur. Een huurovereenkomst wordt niet gezien als een overeenkomst met een hoger risico. Dit betekent dat iedereen privé en zelfstandig een contract kan afsluiten, ook als je getrouwd bent of met een partner samenleeft. Natuurlijk wordt vooraf wel naar het betreffende individuele inkomen gekeken of het voldoende is om het leasecontract te kunnen betalen.

Als beide inkomens nodig zijn voor een positief plaatje, dan moeten beide partners ook tekenen. Toetsing en registratie bij BKR vindt dan ook plaats op beide personen. En dan ben je dus beide contractpartij.
Waarom moet ik de hoeveelheid ingeschatte kilometers aangeven?
Dit heeft te maken met de kilometrage aan het einde van het contract. Naar mate de auto meer heeft gereden, wordt er meer afgeschreven. Een deel van het maandbedrag is ter compensatie van de afschrijving. Hoe meer kilometers je plant te gaan rijden, hoe hoger het maandbedrag zal uitvallen.
Is private lease aan leeftijd gebonden?
Wanneer je 18 jaar bent kunt je bij Hyundai Private Lease een auto leasen.
Kan ik een proefrit maken?
Bij de Hyundai-dealer kun je uiteraard gratis en vrijblijvend vooraf een proefrit maken. Stel online jouw gewenste Hyundai en abonnement samen en kies daarna voor de optie 'Proefrit aanvragen'. De Hyundai-dealer weet dan direct om welke auto het gaat en neemt contact met je op voor het maken van een afspraak voor de proefrit.
Moet ik een aanbetaling doen?
Voor Hyundai Private Lease is dit niet mogelijk. Voor Hyundai Finance is dit wel mogelijk, maar een aanbetaling vanaf € 0,- is hierbij ook mogelijk. Alle vermelde bedragen voor het Hyundai Finance op deze site zijn gebaseerd op een aanbetaling of eventuele inruil.
Kan ik mijn huidige auto inruilen?
Ja, dat is mogelijk. De oude auto kun je inruilen bij de dealer, waarbij de overeengekomen prijs door de dealer aan jou wordt uitbetaald. De opbrengst van de ingeruilde auto wordt niet verwerkt in het nieuwe leasecontract.
Heb ik nog bedenktijd wanneer ik een contract heb afgesloten?
Na het ondertekenen van de leaseovereenkomst heb je 14 dagen bedenktijd. Na deze 14 dagen mogen wij de auto afleveren.
Wat is de levertijd van de auto?
Dit hangt af van het door jou gekozen model. We streven er naar om de auto zo snel mogelijk te leveren. Wanneer je de exacte leverdatum van je gekozen auto wilt weten kun je contact opnemen met de dealer.
Waar haal ik de auto op?
Je kunt je auto ophalen bij de door jou gekozen erkende Hyundai dealer.
Tijdens het leasen
Krijg ik vervangend vervoer indien nodig?
Ja, je krijgt vervangend vervoer bij schade en onderhoud na 48 uur.
Kan ik tussentijds mijn looptijd/kilometrage aanpassen?
Het contract kan één keer per jaar gewijzigd worden. Dit gebeurt meestal bij de jaarafrekening maar mag ook op een ander moment. Tussentijds kunnen wel altijd extra diensten en accessoire(s) zoals winterbanden toegevoegd worden aan het contract. Let wel op: de toevoeging van aanvullende diensten en extra accessoire(s) hebben betrekking op de hele restant van de looptijd van het contract.
Kan ik mijn Hyundai Private Lease vroegtijdig beëindigen?
Ja, dat kan. De vaste opzegvergoeding bedraagt 30 % van de som van het restant van de leasetermijnen. Het maximum aan deze opzegvergoeding is altijd het totale bedrag dat je eigenlijk had moeten betalen wanneer je direct deze ‘nieuwe’ looptijd had gekozen.

Een rekenvoorbeeld:
Stel je hebt een contract van € 250 per maand voor 36 maanden. Na 24 maanden besluit je op te zeggen; er staan dan dus nog 12 maanden open. De opzegvergoeding bedraagt dan 12 x 250 = 3.000 x 30 % = € 900. We berekenen ook altijd het maximum: wanneer je bij de start had gekozen voor 24 maanden was de leaseprijs €280 geweest. Het maximum is daarom 280 - 250 = 30 x 24 maanden = € 720. Omdat dit maximum lager ligt, hanteren wij dat bedrag als opzegvergoeding.
Kan ik mijn Hyundai Private Lease kosteloos vroegtijdig beëindigen bij scheiding of ontbinding van geregistreerd partnerschap?
Nee dit is niet mogelijk. Alleen wanneer je komt te overlijden kan het contract worden ontbonden.
Kan ik mijn Hyundai Private Lease kosteloos vroegtijdig beëindigen als ik arbeidsongeschikt raak?
Het is helaas niet mogelijk om de leaseovereenkomst bij Hyundai Private Lease kosteloos vroegtijdig te beëindigen wanneer je arbeidsongeschikt raakt.
Kan ik mijn Hyundai Private Lease kosteloos vroegtijdig beëindigen als ik onvrijwillig werkloos raak?
Het is helaas niet mogelijk om de leaseovereenkomst bij Hyundai Private Lease kosteloos vroegtijdig te beëindigen wanneer je onvrijwillig werkloos raakt.
Wat moet ik doen bij inbraak of diefstal?
Neem in dit geval zo snel mogelijk contact op met Hyundai Private Lease of de dealer. Hyundai Private Lease kan de overeenkomst ontbinden als het voertuig is gestolen en 30 dagen na vermissing nog niet terug is. Als de overeenkomst wordt ontbonden wegens diefstal of omdat het voertuig niet berijdbaar is kun je Hyundai Private Lease vragen om jou een ander voertuig ter beschikking te stellen. Dit kan alleen voor de tijd dat de leaseperiode nog zou voortduren en onder nader overeen te komen voorwaarden.
Wat moet ik doen bij schade?
Je hebt de optie de schade bij Hyundai Private Lease te melden of bij de dealer. Het melden van de schade kan zowel telefonisch als over de mail. De dealer neemt binnen vier uur nadat je de schade hebt gemeld contact met jou op om een afspraak te maken.

Je kunt je schade melden door doormiddel van een schadeformulier, online of telefonisch.

Bij een niet-verhaalbare schade wordt het eigen risico per incident belast, bijvoorbeeld bij een lekke band. Wanneer het schadebedrag lager is dan het eigen risico wordt alleen het schadebedrag doorbelast. Standaard bedraagt het eigen risico €225. Bij private lease wordt het eigen risico bij de derde schade in één kalenderjaar verhoogd naar €450. Dit nieuwe bedrag geldt dan voor de restant van de looptijd.
Waar kan ik terecht voor onderhoud & reparatie?
Je kunt hiervoor terecht bij uw eigen erkende Hyundai dealer.
Ik wil de auto wrappen of bestickeren, mag dat?
Dit is helaas niet toegestaan.
Mag ik tijdens de looptijd een andere auto kiezen?
Dit is helaas niet toegestaan.
Wat gebeurt er als ik meer of minder kilometers rijd dan ik heb aangegeven?
Dan betaal je een aanvullend bedrag. Dat bedrag wordt berekend door vermenigvuldiging van het aantal meer-kilometers met de meer-kilometerprijs. Hetzelfde geldt wanneer je minder-kilometers rijdt dan in het contract is opgenomen, deze worden verrekend met de minderkilometerprijs.
Einde leasecontract
Wordt de auto na afloop van het contract mijn eigendom?
Wanneer het einde van het contract nadert biedt Hyundai Private Lease jou de optie aan om na afloop van het contract de auto te kopen. Als je besluit de auto te kopen, wordt de auto jouw eigendom. Het is uiteraard ook mogelijk om een nieuw leasecontract aan te gaan.
Mijn contract loopt bijna af, wat moet ik doen?
Als de leaseperiode afloopt, lever je de auto weer in. De auto moet uiterlijk op de laatste werkdag van de leaseperiode ingeleverd worden. Als je de auto langer houdt, betaal je bovenop het doorlopende termijnbedrag een forse verhoging. De leaseovereenkomst kan dus niet zomaar doorlopen.

Samen met Hyundai Private Lease maak je een afspraak om de auto in te leveren. Bij het inleveren zal er een medewerker aanwezig zijn om samen met jou naar de staat van de auto te kijken. Vervolgens ontvang je een innamerapport, waarin staat welke schades de auto eventueel heeft. Verder staat erin of alles wat bij de auto hoort weer is ingeleverd, of de auto schoon is en wat de kilometerstand is.
Financieel
Als ik een Hyundai Private Lease afsluit krijg ik dan ook te maken met de bijtelling?
De bijtellingsregeling geldt alleen voor zakelijke leaseauto’s die vanuit de werkgever verstrekt worden. Bij private lease is er nooit sprake van bijtelling.
Betaal ik de rekening voor mijn Hyundai Private Lease vooruit of aan het einde van iedere maand?
Het Hyundai Private Lease bedrag wordt iedere maand vooraf betaald.
Mijn eerste rekening is hoger dan ik heb afgesproken?
Het zou kunnen dat de eerste incasso hoger is dan de afgesproken maandtermijn die in je contract is opgenomen. Nadat je de auto in gebruik hebt genomen, ontvangt je van Hyundai Private Lease de eerste factuur. Arval factureert altijd op de 15e van de maand, voor de daaropvolgende maand. Omdat je het maandbedrag vooruit betaalt, is de eerste factuur hoger dan het normale maandbedrag. Wanneer je de auto bijvoorbeeld op 20 maart in gebruik neemt, ontvang je op 15 april de eerste factuur. Deze factuur bestaat dan uit het leasebedrag voor 20 t/m 31 maart, plus het maandbedrag van april en de maand mei. Hierna betaal je maandelijks het afgesproken maandbedrag. (Rekenvoorbeeld).
Kunnen mijn ouders garant staan wanneer ik een Hyundai Private Lease wil afsluiten?
Het is mogelijk om jouw ouders garant te stellen bij Hyundai Private Lease.
Wat betekent een BKR-registratie en word ik aangemeld?
Als je een Private Lease-overeenkomst afsluit, wordt dit geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel (BKR). BKR heeft als doel consumenten te beschermen tegen overkreditering. Ook geven wij een betalingsachterstand van 60 dagen door aan BKR. Hiermee willen wij en het BKR voorkomen dat je problemen krijgt door te veel schulden. In de leaseovereenkomst staat de informatie hierover. Het bedrag dat wordt doorgegeven is op basis van looptijd x leasetarief x 65%.

Rekenvoorbeeld:
Stel je least via Private Lease een auto voor € 179,- per maand, op basis van 48 maanden / 10.000 kilometer per jaar. Dan wordt het bedrag als volgt berekend:
48 maanden x € 179,- x 65% = € 5.584,80. Dit bedrag wordt doorgegeven aan het BKR. Kijk voor meer informatie op www.bkr.nl.
Verzekering
Is mijn Hyundai Private Lease auto verzekerd?
Ja, Wettelijke Aansprakelijkheid en Cascoschade zit inbegrepen in je maandbedrag. Er hoeft dus geen aparte verzekering geregeld te worden.

Schade gereden?
Wanneer je schade hebt gereden aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Dit wordt het ‘eigen risico’ genoemd. Dit eigen risico is maximaal €225,00 per schade. Wanneer de reparatiekosten van de schade lager zijn dan het gekozen eigen risico brengen wij uiteraard enkel de reparatiekosten en niet het volledige eigen risico in rekening.
Wat wordt bedoeld met eigen bijdrage bij schade?
Bij schade aan de auto, zijn de reparatiekosten gedekt. Bij zelf veroorzaakte of onverhaalbare schade zal een vast bedrag in rekening worden gebracht als bijdrage aan de schadelast. Dit wordt de ‘eigen bijdrage’ genoemd. De gekozen eigen bijdrage is terug te vinden in het leasecontract.
Hoeveel bedraagt mijn eigen bijdrage?
Bij schade betaal je per niet-verhaalbaar schadegeval een eigen bijdrage van € 225. Als het bedrag van de schade lager is dan het bedrag van de eigen bijdrage, dan betaal je het bedrag van de schade. Indien er méér dan twee niet verhaalbare schades in één kalenderjaar plaatsvinden, verhoogt Arval de eigen bijdrage naar € 450 voor het resterende deel van de looptijd van het contract.
Bouw ik schadevrije jaren op?
Tijdens de looptijd van het Hyundai Private Lease worden geen schadevrije jaren opgebouwd. Het is wel mogelijk een schadevrijverklaring op te vragen voor de periode dat het Private Lease loopt/heeft gelopen. Vraag bij de toekomstige verzekeraar na of deze verklaring wordt geaccepteerd.
Is het maandbedrag afhankelijk van opgebouwde schadevrije jaren?
Het maandtarief is niet afhankelijk van opgebouwde schadevrije jaren. Er worden geen extra kosten berekend wanneer je geen schade vrije jaren hebt opgebouwd.
Persoonlijke wijzigingen
Ik ben gescheiden of uit elkaar gegaan en wil dat mijn ex- partner van de overeenkomst afgehaald wordt.
Het is niet mogelijk om bij scheiding je ex-partner van het contract af te halen. Het is echter wel mogelijk om een nieuw contract af te sluiten zonder jouw ex-partner. Je zult dan opnieuw gecontroleerd worden door Hyundai Private Lease om te bekijken of een lease auto haalbaar is voor jou. Daarnaast krijgt u een nieuwe BKR-registratie.
Mag ik de auto meenemen wanneer ik naar het buitenland verhuis?
De berijder van de auto moet in Nederland wonen. Het is daarom niet mogelijk om de auto mee te nemen naar het buitenland. Wanneer je toch naar het buitenland verhuist zal de private lease overeenkomst voortijdig worden beëindigd, hiervoor worden kosten in rekening gebracht.
Wat gebeurt er als ik kom te overlijden?
Als je komt te overlijden, kan zowel een erfgenaam als de leasemaatschappij de leaseovereenkomst direct beëindigen. Hyundai Private Lease kan opzeggen door een brief te versturen aan het recentste adres dat wij van jou hebben. Er zijn voor de opzegging in verband met het overlijden geen kosten verschuldigd. De erfgenamen zijn wel verplicht het voertuig direct na de opzegging in te leveren en blijven verplicht tot het moment van inlevering het termijnbedrag en andere openstaande bedragen te betalen.

Als het leasecontract is ondertekend door twee personen en de andere persoon niet is overleden, kan de leaseovereenkomst niet wegens het overlijden worden opgezegd. De andere persoon wordt dan de enige contractspartner.